nationaal park hoge kempen

Zo zag je de Limburgse natuur nog nooit

Nationaal park hoge Kempen

Het Nationaal Park Hoge Kempen is het enige nationale park dat België rijk is. Een uniek stuk natuur waar meer dan 12 000 ha bos en heide beheerd en beschermd worden. Je beleeft de natuur er op bijzondere manieren en wordt als het ware onderdeel van het landschap. Je kunt er fietsen door het water, door de bomen… en sinds 2021 is er het nieuwste pareltje:
fietsen door de heide.
Deze fietsbeleving van maar liefst 4 km kun je starten van aan camping Kikmolen!

Klik hier voor meer informatie. 


Ook voor de wandelaars is het Nationaal Park om duimen en vingers bij af te likken. De Kikmolen ligt vlakbij het wandelgebied De Mechelse Heide. 7 wandellussen van verschillende afstanden laten je dit natuurgebied ontdekken. Een korte auto- of fietsrit brengt je ook snel bij de wandelgebieden Terhills en Pietersheim, die weer een heel ander deel van het park belichten. 

rivierpark maasvallei

Helemaal anders, net zo mooi

Helemaal anders, net zo mooi. De Maasvallei heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar is ook een streling voor het oog. Vlakke fietspaden met prachtige vergzichten leiden je van van maasdorp naar maasdorp.

Bezoek zeker eens Oud-Rekem. Dit dorp is verkozen tot Het Mooiste Dorp van Vlaanderen en ligt op een korte fietsafstand van de Kikmolen. In Oud-Rekem ligt tevens wandelgebied De Oude Weerd, met maar liefst 5 mogelijke routes. Geniet er van de rust in de meandererende Maasvallei.

In Hochterbampd (vertrekplaats in Neerharen) maak je letterlijk en figuurlijk kennis met de Maasbewoners, bijvoorbeeld de kudde Konikspaarden en de Galloway Runderen die er los lopen. Bewonderen mag, aankomen of voederen liever niet.