FIETSEN DOOR DE HEIDE

Start deze nieuwste fietsattractie van aan de Kikmolen

nieuwe totaalbeleving op de mechelse heide

Sinds 2021 is de Mechelse heide een top fietsattractie rijker. Dit gloednieuwe fietspad leidt je dwars door de uitgestrekte bos- en heidevelden van het 5700 hectare grote Nationaal Park Hoge Kempen. Het zorgt voor een unieke beleving in het Nationaal Park Hoge Kempen. 

Een unieke houten panoramabrug van bijna 300 meter biedt de bezoeker een nieuwe landschapservaring. Bovenop de fietsbrug zal je een breed zicht hebben op het Natuurpark Hoge Kempen. In de verte grazen paarden en hebben veel diersoorten hun natuurlijke habitat. Vanop de ‘fietssteiger’ ervaren fietsers een unieke beleving van dat buitengewone stukje natuur.

Zoals een pier aan de kust vormt de langgerekte structuur van de fietsbrug een baken in het landschap. De iconische houten brug wordt maar liefst 294 meter lang en wordt een herkenningspunt voor de wijde omgeving. Voor de constructie werd bewust gekozen om te werken met duurzame houtsoorten.

In Maasmechelen werd de Weg naar Heiwick al  eerder omgevormd tot een nieuw fietspad. Door de combinatie met Fietsen door de heide, is er nu centraal in het Nationaal Park Hoge Kempen een uitzonderlijke fietsroute ontstaan. Ze maakt uiteraard onderdeel uit van het fietsroutenetwerk en verbindt knooppunt tussen 551 en 550. De nieuwe route loopt doorheen de Mechelse Heide, met 700 hectare één van de grootste heidegebieden in Vlaanderen.

 

fietsen door de heide

Dit nieuwe pareltje bevindt zich vlakbij camping Kikmolen. Parkeer je auto op parking van de camping en begeef je in een paar minuutjes met de fiets naar het nieuwe fietspad. Meer informatie? Neem even contact met ons op.